Search

FMBI: Finansijska podrška za pripreme muške košarkaške reprezentacije BiH u kolicima

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo danas je uime Vlade Federacije BiH i resornog ministarstva posjetio mušku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kolicima koja je na pripremama u Sarajevu. Ovom prilikom je obavijestio naše reprezentativce da će Vlada FBiH putem resornog ministarstva osigurati finansijsku podršku za njihove pripreme pred odlazak na Evropsko prvenstvo.

Predstavnici Bosne i Hercegovine učestvovat će na Evropskom prvenstvu B divizije u Atini od 11. do 19. jula, gdje će pokušati izboriti plasman u A diviziju među najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

– Sportisti su među najboljim ambasadorima Bosne i Hercegovine širom svijeta, stoga mi je posebno drago što možemo finansijski podržati pripreme naše košarkaške reprezentacije i na pravi način oslikava jedinstvo, slogu, borbenost i zajedničko zalaganje za ostvarivanje što boljih uspjeha – kazao je Terzo.

Direktor košarkaške reprezentacije BiH u kolicima Alaga Pašić zahvalio je, uime državnog tima košarkaša na današnjoj posjeti i pruženoj pomoći.

Košarkaši su istakli su da je teško organizovati njihove pripreme u odnosu na ostale sportove. Nadaju se da će donijeti radost svim građanima Bosne i Hercegovine.

Također, Federalno ministarstvo i košarkaši BiH u kolicima, uputili su riječi podrške košarkašicama BiH koje večeras igraju četvrtfinalnu utakmicu na Evropskom prvenstvu protiv reprezentacije Francuske, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Ostale aktuelnosti