Search

Konstituiran Organizacioni odbor manifestacije „Odbrana BiH-Igman 2023.“

U Multimedijalnom centru Kovači održan je sastanak na kojem je konstituiran Organizacioni odbor 23.manifestacije „Odbrana BiH – Igman 2023.“ kojim će predsjedavati federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić.
Sastanku su prisustvovali ministar za boračka pitanja u Vladi KS Omer Osmanović, predstavnici Fonda memorijala KS, policije , Udruženja generala, kantonalnih boračkih ministarstava, vojni muftija Hadis ef. Pašalić te predstavnici drugih institucija koje su i prethodnih godina bile sastavni dio organizacije manifestacije.

Ministar Lokmić istakao je, tokom svog obraćanja da će Federalno ministarstvo sve svoje kapacitete staviti na raspolaganje kako bi planirane aktivnosti bile realizirane i kako bi na dostojanstven način odali počast svim šehidima, poginulim borcima i braniocima Bosne i Hercegovine.

Tradicionalna manifestacija „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2023“ je dvadeset i treća po redu manifestacija kojom se sjećamo svih šehida i poginulih branilaca Bosne i Hercegovine, odajemo im počasti i kroz sate historije i okrugle stolove bilježimo njihovu neizmjernu ulogu u odbrani BiH od agresije i terora agresorskih snaga u periodu ‘92- ‘95. Manifestacija će se održati od 17.07.-17.09.2023. godine.

“Osnovni cilj manifestacije jeste podizanje nivoa svijesti o važnosti države, jačanju osjećaja patriotizma, educiranju mlađih naraštaja o čuvanju i očuvanju identiteta i neraskidive veze sa domovinom. Nikada ne možemo zaboraviti koliko je ljudi dalo živote za Bosnu i Hercegovinu, nikada nećemo dozvoliti da san o BiH prestane živjeti”, kazao je ministar Lokmić.

Kabinet

Ostale aktuelnosti