Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ NA ČELU ORGANIZACIONOG ODBORA „ODBRANA BIH – IGMAN 2018“

Sarajevo, 11.04.2018.godine:Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević predsjedavao je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora Odbrana BiH-Igramn 2018 na kojoj je usvojen sastav Odbora.

Na sjednici je usvojen okvirni planaktivnosti, kao i finansijski okvir manifestacije. Organizacioni odbor zadužio je Izvršni odbor manifestacije da usvoji konačnu verziju i finansijki plan manifestacije.

Članovi Organizacionog odbora istakli su da će dati punu podršku u realizaciji ovog plana, kako ličnim angažmanom tako i traženjem sponzora i donatora.

Usvojena je i odluka o održavanju okruglog stola, te je zadužen izvršni producent Fond memorijala da provede proceduru i izvrši realizaciju istog, a nosilac projekta Okruglog stola je Udruženje oboljelih od PTSP-a „VOX“ Sarajevo.

Ministar Bukvarević na kraju je istakao da je ovo manifestacija, na kojoj se okupljaju veterani iz svih korpusa ARBiH, kojom se odaje počast sehidima i poginulim borcima ARBiH, ali i svim braniocima BiH. Ona na specifičan način objedinjuje poruku o istini o odbrani Bosne i Hercegovine kao domovine svih građana.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti