Search

Ministar Bukvarević na obilježavanju 23. godišnjice formiranja 511. slavne brdske brigade

Dana 01.09.2015. godine je u Bosanskoj Krupi nizom prigodnih aktivnosti obilježen dan 511. slavne bbr., odnosno 23. godišnjica njenog osnivanja. U prijepodnevnim satima delegacije su obišle mezarja i spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi, ali i u drugim gradovima gdje su ukopani borci proslavljenje brigade,  Cazinu, Bužimu i Bihaću.

U sklopu obilježavanja „Septembarskih dana slobode“upriličen je obilazak Centralnog spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi. U prisustvu počasnog voda Oružanih snaga BiH cvijeće su položile i fatihu proučile brojne delegacije pred duše 503 poginula borca koji su svoj život ugradili u slobodu i povratak u rodni grad.

Počast su zajedno sa načelnikom Arminom Halitovićem, borcima i starješinama, boračkim udruženjima i pojedinim političkim strankama odali i ministar za boračka pitanja FBiH Salko Bukvarević, premijer USK Izudin Saračević sa kantonalnim ministrom za pitanja boraca i RVI Abidom Mulalićem.

Borci i starješine 511. slavne u sali Doma kulture promovisali su brošuru „Branili su Bosansku Krupu borci 111. BKpbr/511. slavne brdske brigade“ treću od ukupno četiri koje su pripremili s ciljem obilježavanja 20 godina slobode u Bosanskoj Krupi. Njen autor je general Fadil Hasanagić, a saradnici,  suborci i prijatelji.

U  Gradskoj galeriji otvorena je kolektivna izložba članova Kluba umjetnika „Feniks 511. slavne brdske brigade.“ Ukupno je sačuvano 30 autentičnih radova koje predstavljaju dio umjetničke historije u periodu od 1992.-1995. godine.Obilježavanje 23. godišnjice formiranja 511. slavne završeno je koncertom Linije života i prijatelja na sportskom igralištu Idrinovac.

KABINET MINISTRA

Ostale aktuelnosti