Search

MINISTAR BUKVAREVIĆ ODRŽAO SJEDNICU ORGANIZACIONOG ODBORA MANIFESTACIJE „ODBRANA BiH-IGMAN 2018“

Sarajevo, 3.6.2018.godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i predsjedavajući Organizacionog odbora „Odbrana BiH-Igman 2018“, Salko Bukvarević, danas je, u Multimedijalnoj sali Vlade Kantona Sarajevo, održao sjednicu ove manifestacije.

Na sjednici je usvojen program i finansijski plan manifestacije u konačnom iznosu od 125.000 KM. Također, usaglašeni su zaključci, kojima se zadužuje sekretar Organizacionog odbora Hamdija Hasanović da  zajedno s Pododborom za vojne počasti preduzme radnje iz svoje nadležnost.

Između ostalog, zadužen je da pripremi i uputi pismo federalnom ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari i komandantu II Pješadijskog rendžerskog puka OS RBiH, da bude angažovano po stotinu uniformiranih lica, koja će učestvovati u počasnom defileu na manifestaciji  „Odbrana BiH-Igman 2018“.

Također da pripremi i uputi pismo s pozivom na učešće u ovoj manifestaciji svim kantonalnim ministrima za boračka pitanja, s nalogom da ona budu upućena svim brigadama koja imaju svoje udruženje. Ovo pismo potrebno je uputiti svim savezima koji okupljaju veterane Armije RBiH. Dogovoreno je i da bude upućen dopis Savezu dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja Federacije BiH  i Udruženju generala, kako bi oni pojedinačno pozvali sve svoje članove da učestvuju u ovoj manifestaciji.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti