Search

Ministar Bukvarević sa boračkim udruženjima na području općine Kiseljak

Dana 14.10.2015. godine federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr. Salko Bukvarević je na poziv boračkih udruženja boravio na području općine Kiseljak.

Ministar Bukvarević je zajedno sa premijerom Vlade SBK  Lendo Tahirom i direktorom Uprave za boračka pitanja SBK, Esadom Crnicom u Kiseljaku odao počast šehidima i poginulim borcima Kiseljaka, a zatim je održan sastanak sa koordinacijom boračkih udruženja općine Kiseljak nastalih iz ARBiH i MUP-a RBiH. Nakon razgovora o trenutnom stanju prava i opredjeljenjima Vlade Federacije BiH po pitanjima boračke populacije, domaćini su ministru Bukvareviću uručili zahvalnicu sa doprinos koji je dao u radu koordinacije boračkih udruženja općine Kiseljak. Ministar Bukvarević je zajedno sa zvaničnicima Srednjobosanskog kantona posjetio sjedište RVI u Bilalovcu gdje je sa saborcima razgovarao o aktuelnim problemima u provođenju zakona o reviziji.

Na kraju radne posjete ministar Bukvarević je posjetio i Han Ploču i odao počast na spomen obilježju šehidima u čijem sufinansiranju je učestvovalo i resorno federalno ministarstvo. Za podršku u završetku spomen obilježja domaćini, saborci su ministru Bukvareviću uručili zahvalnicu.

 

KABINET MINISTRA

Ostale aktuelnosti