Search

Ministar Lokmić održao sastanak sa Vladom Brčko Distrikt BiH i predstavnicima boračkih udruženja

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmićem sastao se sa Šefom Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Asmirom Mujanovićem, šefom Službe za boračko-invalidsku zaštitu Brčko distrikta BiH Senadom Bešićem, zamjenikom predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Ivom Filipovićem, te predstavnicima boračkih udruženja Armije RBiH i HVO sa područja Distrikta, sastanak je održan u Vijećnici.

Na sastanku ministar je upoznat o dostignutim pravima boračke populacije sa ovih prostora sa posebnim osvrtom na javni poziv za raspodjelu stanova u boračkoj zgradi u Brčkom za bivše pripadnike Armije RBiH i HVO, aktivnostima vezane za Zakon o dopunskim pravima demobilisanih boraca Brčko distrikta BiH kao i o prenosu vojnih evidencija za pripadnike A RBiH i HVO.

Ministar Lokmić pozdravio je aktivnosti predstavnika Distrikta koja se odnose na rješavanje boračkih pitanja, te ujedno iskoristio priliku i upoznao prisutne o trenutnim aktivnostima ministarstva za pitanja boraca i invalida. Na kraju razgovora ministar je naglasio da će federalno ministarstvo nastaviti s pružanjem podrške ove populacije.

Ostale aktuelnosti