Search

Ministar Lokmić posjetio VI. Sajam braniteljskog poduzetništva u Mostaru

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić posjetio je VI. Sajam braniteljskog poduzetništva u Mostaru.

U organizaciji Ministarstva za pitanja branitelja/boraca Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas je u Mostaru otvoren VI. Sajam braniteljskog poduzetništva. Više od 77 izlagača predstavili su proizvode svojih obrta i zadruga.

Ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo u svom obraćanju zahvalio se svim izlagačima na dolasku i iskazanom poduzetničkom duhu te istaknuo kako je tradicija održavanja sajma značajan iskorak u promociji i plasmanu braniteljskih proizvoda.

U okviru sajma predstavljen je i Strateški plan braniteljskog poduzetništva kao dokument koji će značajno doprinijeti razvoju braniteljskog poduzetništva i integraciji branitelja u društvu.

Ministar Lokmić je rekao kako su ciljevi projekta boračkog zadrugarstva, prilika da se istaknu rezultati ostvareni na polju radnog angažiranja branitelja i članova njihovih porodica.

-Riječ je o uspješnom projektu za budućnost koji broji više od 77 zadruga. Promovisanje radnog angažiranja branitelja kroz primjer socijalne uključenosti i afirmacije dobra su prilika za upoznavanje radničkog potencijala braniteljske populacije, njihovog poslovnog predstavljanja i umrežavanja. Važno je da se iz godine u godinu intenzivnije radi na ovom braniteljskom poduzetništvu. Poboljšanje života branitelja i njihova konkurentnost na tržištu je posao ne samo njih samih nego i institucija i udruga koje oko sebe okupljaju branitelje, njihove poslove i porodice – poručio je ministar Lokmić.

Kabinet

Ostale aktuelnosti