Search

Ministar Lokmić prisustvovao obilježavanju 32. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine i 19. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Bihaću

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić prisustvovao obilježavanju 32. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine i 19. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Manifestacija je održana u kasarnoj “Adil Bešić” u Bihaću.

Ceremoniji obilježavanja prisustvovali su visoki vojni zvaničnici, predstavnici civilnih vlasti Bosne i Hercegovine, FBiH, kantona, gradova i općina, predstavnici međunarodnih vojnih organizacija i vojno-diplomatskog kora akreditiranih u BiH, predstavnici boračkih asocijacija i drugi ugledni gosti.

U okviru centralne svečanosti upriličeno je otvaranje Muzej 2. rendžerskog puka Oružanih snaga Armije BiH, koji baštini tradiciju 5. korpusa Armije Republike BiH i odbrambeno-oslobodilačkog rata.

– Današnji dan je još jedan u nizu povoda da se sa dužnim pijetetom i poštovanjem prisjetimo svih šehida i poginulih boraca. Njihova žrtva ugrađena je u temelje Bosne i Hercegovine i naše slobode, te zato sjećanje na njih nikada neće i ne smije biti izbrisano. Naša obaveza je da na istim principima na kojima je vođena borba za očuvanje Bosne i Hercegovine gradimo i njenu budućnost. Naša vizija je multietnička, demokratska i prosperitetna Bosna i Hercegovina, domovina ravnopravnih naroda i građana. Ovom prilikom, svim bosanskohercegovačkim patriotima upućujem iskrene čestitke povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, istakao je Lokmić.

Naša je stalna obaveza da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici A RBiH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju danas imamo.

Ostale aktuelnosti