Search

Ministar Lokmić prisustvovao Svečanoj akademiji povodom predstojećeg Dana državnosti BiH

U povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine – 25. novembra, danas je u Maglaju upriličena svečana akademija na kojoj je još jednom istaknut značaj ovog datuma za opstojnost naše zemlje.

Manifestacija je počela polaganjem cvijeća na: Trg Alije Izetbegovića, spomen-obilježje prvom šehidu Rifatu Abidoviću, šehidskom mezarju Podbornik, spomenik Čakalovac, kao i na spomen-obilježju civilnim žrtvama rata.

– Sutrašnji dan je prilika da se s ponosom sjetimo svoje historije kada su u Mrkonjić-Gradu postavljeni temelji državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine. Prilika je da se sjetimo zajedništva ZAVNOBiH-a i iskoristimo ga u gradnji bolje, evropske budućnosti naše zemlje. Mi koji smo danas ovdje, bićemo jednog dana dio historije i zato naša nastojanja moraju biti usmjerena ka tome da ta historija ispisuje značajne stranice. Na svima nama je da doprinosimo razvoju procesa, jer kroz njih jača BiH, kao cjelovita i demokratska država, u kojoj je svaki građanin ravnopravan na svakom pedlju, kazao je Lokmić.

Svečana akademija održana je u JU Dom Kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj.

Kabinet

Ostale aktuelnosti