Search

Ministar Lokmić posjetio Žepče

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić posjetio je Općinu Žepče gdje se sastao sa predstavnicima koordinacije boračkih udruženja. Sastanak je održan u prostorijama udruženja u Žepču.

Ministar Lokmić sa predstavnicima udruženja položio je cvijeće i odao počast na Centralno spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima u Žepču.  Također, posjetili su objekat u kojem je smještena Spomen soba šehidima Općine Žepče 1992.-95.godine. Spomen soba šehidima sadrži fotografije i razne eksponate 242 Bošnjaka sa prostora žepačke općine koja su u periodu od 1992. do 1995. godine dali život za slobodu domovine Bosne i Hercegovine.

– Kontinuiranom saradnjom sa predstavnicima boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane na području cijele Bosne i Hercegovine održavam redovne sastanke u cilju poboljšanja i unapređenja statusa te značajne kategorije bh. društva. Svaki borac je svetinja i priča za sebe i pomoći ću svakome od njih da riješi ili dijelom ublaži problem, istakao je Lokmić.

Tokom posjete Žepču ministar Lokmić u prostorijama HVIDR-e sastao se sa predstavnicima HVO-a Žepče. ovom prilikom razgovarano je o problemima sa kojima se susreću branioci i načinu njihovog rješavanja.

Ostale aktuelnosti