Search

Ministar Lokmić u radnoj posjeti Zapadnohercegovačkom kantonu

Danas je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić  u sklopu službenih posjeta kantonalnim vladama i ministarstvima održao sastanak u Širokom Brijegu sa ministrom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladenom Begićem i predsjednikom Vlade Zapadnohercegovačkog kantona Predragom Čovićem.

Na sastanku se razgovaralo o položaju boračke populacije, kao i problemima sa kojima se susreće ista, a koji su u djelokrugu rješavanja dvaju resornih ministarstava. Razgovaralo se i o eventualnim izmjenama i dopunama zakona kojima su regulirana prava boračke kategorije, kao i mogućnosti retroaktivnih isplata iz područja invalidske zaštite po ostvarenim pravima.
Također su se u razgovoru dotakli pitanja stambenog zbrinjavanja, te isplata jednokratnih novčanih pomoći teško oboljelim borcima i članovima njihovih porodica.

Sastanak je završen u pozitivnom raspoloženju sa naglaskom na buduću aktivnu suradnju po pitanju prava boračke populacije u domenu zajedničke nadležnosti dvaju ministarstava različitih razina vlasti.

Nakon održanog sastanka u Širokom Brijegu ministar Lokmić se u Mostaru sastao sa novoizabranim ministrom za pitanja branitelja/boraca HNK Đurom Prkačinom. Tom prilikom je poželio puno sreće u budućem radu ministru Prkačinu u nadi da će uz posebnu pažnju brinuti o osjetljivoj kategoriji našeg društva koja nas je zadužila u prethodnom odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

U cilju poboljšanja saradnje i zajedničkog djelovanja  s federalnim institucijama, te federalnim udrugama i udruženjima a radi pružanja veće podrške braniteljima/borcima u Hercegovačko neretvanskoj županiji/kantonu, ovom sastanku su prisustvovali i predsjednici federalnih Udruga, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO HB, predsjednica Udruge obitelji poginulih Hrvatskih branitelja HVO HB i Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata.

Ostale aktuelnosti