Search

Ministar Nedžad Lokmić posjetio Tomislavgrad

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmićem sastao se sa direktorom Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata Krešimirom Tabakom, premijerom Vlade Kantona 10 Ivanom Vukadinom, gradonačelnikom Livna Darkom Čondrićem, načelnikom Tomislavgrada Ivanom Buntićem, načelnikom općine Kupres Zdravkom Miočem, te predstavnicima koordinacije boračkih udruga.

Tokom sastanka ministar Lokmić je predstavio aktuelne javne pozive koje Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata provodi.

Ministar Lokmić je izrazio zadovoljstvo zbog održanog sastanka, tokom kojeg se, razmijenilo dosta informacija te razgovaralo o otvorenim pitanjima.

– U okviru naših redovnih aktivnosti danas smo posjetili Kanton 10., tačnije Livno i Tomislavgrad. Gdje razgovaramo sa institucijama, predstavnicima udruženja i građanima kako bi uvidjeli koji su njihovi problemi, i šta je to što mi možemo uraditi kako bi poboljšali uslove života na ovim prostorima gdje žive većinom Hrvati i Bošnjaci, ali i Srbi. Moja poruka je da je ovo naša zajednička zemlja Bosna i Hercegovina, koju trebamo zajednički graditi i jedni drugima vjerovati, istakao je Lokmić.

Po završetku sastanka ministar Lokmić je posjetio novootvorene prostorije Udruge ratnih vojnih invalida.

Ostale aktuelnosti