Search

MOSTARSKA MANIFESTACIJA „PUTEVIMA POBJEDE ARBIH 2016“

Već 23 godine duga tradicija nastavljena je i danas 30.06.2016. godine u Mostaru i Bjelopoljskoj kotlini održana je manifestacija „Putevima pobjede ARBiH 2016“.

U prijepodnevnim satima pripadnici boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine i mnogobrojni prijatelji i rodbina su položili cvijeće i proučili Fatihu na mezaristanu „Podharem“ Mostar, mezaristanu i mezaru generala Midhada Hujdura Hujke i saboraca i na spomen obilježju u Sjevernom logoru.

U realizaciji programa „Putevima pobjede ARBiH 2016“ učestvovali su i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr. Salko Bukvarević i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Edin Mušić.

Mušić i Bukvarević su zajedno sa delegacijama boračkih udruženja položili cvijeće i odali počast na: spomen obilježju u Memorijalnom centru Drežnica, šehidskom turbetu Potoci, spomen ploči Marića mahala – Vrapčići i na šehidskom turbetu u Vrapčićima.

Obraćajući se saborcima i mještanima tokom zajedničkog druženja i iftara u Vrapčićima,  ministar Bukvarević je istakao „da je naša obaveza i zadaća da čuvamo uspomene na naše šehide i poginule borce jer ćemo se sresti sa njima i biti pitani šta smo uradili za Bosnu i Hercegovinu, a oni su dali najviše, dali su živote i dijelove tijela. Naša zadaća je da gradimo slobodnu, demokratsku, cjelovitu i jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu. Vi Mostarci i Hercegovci ste znali kako se izboriti da deblokirate i oslobodite Mostar i okolne teritorije i da se spojite sa glavnim gradom države i nadam se i želim da i danas znate da sačuvate jedinstven i nepodjeljen grad Mostar u jedinstvenoj i slobodnoj Bosni i Hercegovini“.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti