Search

NASTAVAK KVALITETNE SARADNJE UDRUŽENJA GENERALA BIH I RESORNOG FEDERALNOG MINISTARSTVA

Sarajevo, 09,04,2018,godine: Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević, razgovarao je s predstavnicima Upravnog odbora Udruženja Generala BiH, na čelu s predsjedavajućim, generalom Rizvo Pleh.

Tema sastanka je bila aktuelna situacija o položaju pripadnika boračkih kategorija i obilježavanje značajnih datuma događaja i ličnosti odbrambeno – oslobodilačkog rata.

Ministar Bukvarević je čestitao novoizabranom rukovodstvu i poželio uspjeh u daljnjem radu ovog udruženja. Na sastanku je konstatovano da će dosadašnja korektna i dobra saradnja između Ministarstva i Udruženja bit nastavljena i u buduće.

Udruženje generala BiH stavlja na raspolaganje svoje kapacitete ministarstvu i drugim organima vlasti u Bosni i Hercegovini, s ciljem jačanja države BiH na njenom euroatlantskom putu. Udruženje je posebno dalo podršku rješavanju statusnih pitanja najugroženijih boračkih kategorija.

Iskazana je zajednička opredijeljenost, da je trajna zajednička obaveza obilježavanje značajnih datuma i sjećanje na najbolje sinove šehide i poginule borce Armije RBiH.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti