Search

Ministar Lokmić prisustvovao manifestaciji “Ponesimo zastavu ponosno”

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić prisustvovao manifestaciji “Ponesimo zastavu ponosno” i podizanju na jarbol u Parku ljiljana, zastavu veličine 13,5 x 7,5 metara.

Ponosno, radosno i dostojanstveno, u duhu iskrenog patriotizma, zastava Bosne i Hercegovine svečanim defileom je zablistala Viteškom ulicom, Alejom ljiljana i ulicom 1. mart sve do Parka domovini koji je otvoren prije dvije godine.

– Imamo za obavezu njegovati sjećanja na sve bosanske šehide i poginule borce iz odbrambeno-oslobodilačkog rata ali i biti stalno zahvalni istinskim patriotama i borcima koji su branili ljudsku čast i dostojanstvo od agresora koji su željeli uništiti Bosnu i Hercegovinu i njen višestoljetni kontinuitet postojanja. Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine ja jedan od dana kada upravo oni zaslužuju posebnu pažnju i sjećanje. Braneći domovinu, pripadnici MUP-a i ARBIH odbranili su ideju, tolerancije i suživota među ljudima različitih vjera i nacija. Obilježavanje značajnih datuma je od posebnog značaja, jer ih ostavljamo u naslijeđe budućim naraštajima da prenesu istinu o odbrani ponosne cijele BiH,- istakao je Lokmić.

Ostale aktuelnosti