Search

ODRŽAN SASTANAK ORGANIZACIONOG ODBORA MANIFESTACIJE „ODBRANA BIH – IGMAN 2018“ NAJVEČI DIO PRIPREMA ZA MANIFESTACIJU ZAVRŠEN

Sarajevo – 18. jul 2018.g.– Održan je sastanak Organizacionog odbora manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2018“ na kojem su predsjednici Pododbora informisali Organizacioni odbor o dostignutom stepenu realizacije zadataka koji su im povjereni.

„Za sad sve teče po planu i dinamici koja je zacrtana, bez većih i značajnijih poteškoća. Očekuje se da će ovogodišnja manifestacija biti do sada najbolje organizovana i sa najvećom posječenošću, što se očituje kroz izvještaje koje su podnijeli Pododbori“ – na kraju sastanka je istakao predsjednik Organizacionog odbora i federalni resorni ministar Salko Bukvarević.

Organizacioni odbor je usvojio izvještaje Pododbora i Operativni plan grupe za protokol.

“Organizacioni odbor upućuje poziv svim veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2018“, kojom odajemo dužnu počast našim poginulim, ali isto tako i preživjelim saborcima Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine“ – istakao je predsjednik Organizacionog odbora Salko Bukvarević

Manifestacija „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2018“ počinje Misom zadušnicom za pale branitelje Armije RBiH i MUP-a RBiH katoličke vjeroispovjesti 01. augusta u Crkvi sv. Čirila i Metoda sa početkom u 10:30h, te Parastosom za duše poginulih boraca Armije RBiH i MUP-a RBiH pravoslavne vjeroispovjesti u Staroj pravoslavnoj Crkvi u 11:00h, odnosno 02. augusta u 10:00 sati na šehidskom mezarju Kovači kad ćemo odati dužnu počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH i MUP-a RBiH.

Centralni dio manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2018“ bit će održan na platou Velikog polja na Igmanu 03. augusta (petak), sa odvanjima počasti koja počinju u 09:00h, zajedničkim džuma namazom i dovom za šehide Bosne i Hercegovine na platou ratne Džamije na Igmanu i Centralnim skupom svih učesnika u 16:00 sati, gdje će se održati defile ratnih veterana i ratnih zastava Armije RBiH i MUP-a RBiH, te prigodnim kulturno-umjetnički programom i obraćanje zvaničnika Bosne i Hercegovine koji baštine tradicije Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.

 

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti