Search

ODRŽAN SASTANAK SA BORAČKOM ZADRUGOM PODRINJA IZ GORAŽDA NA TEMU ZAPOŠLJAVANJA DEMOBILISANIH BORACA

Zadrugarstvo budućnost zapošljavanja demobilisanih boraca.

Jučer je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno –  oslobodilačkog rata Doc. dr. Salko Bukvarević, sa predsjednikom Komisije „Transferi za pomoć u zapošljavanju boračkih kategorija putem boračkih zadruga“ Ademom Šačićem i predsjednikom Koordinacije boračkih udruženja  Šerifom Patkovićem, održao sastanak sa Boračkom zadrugom Podrinja iz Goražda na temu zapošljavanja demobilisanih boraca.

Ministar Bukvarević je iskazao spremnost da se pomogne ovakvim projektima, ali i svim drugim projektima koji stvaraju nova radna mjesta. Politika ovog ministarstva jeste da se pomogne boračkim kategorijama da sebi obezbijede radno mjesto kroz samozapošljavanje, te tako omoguće svojoj porodici egzistenciju. Time se potvrđuje da je prioritet ministarstva da se u zapošljavanju prije svega poštuje zakon, da prednost imaju   djeca šehida i poginulih boraca, RVI,  demobilisani borci i članovi njihovih porodica.

Izlaz iz svih problema boračkih kategorija je upravo zapošljavanje i to je velika šansa da se borcima vrati dostojansto, istakao je ministar Bukvarević.

Kabinet ministra

 

Ostale aktuelnosti