Search

Održana 23. manifestacija “Odbrana Bosne i Hercegovine-Igman 2023.”

Povodom obilježavanja manifestacije “Odbrana BiH – Igman 2023” , danas je na platou Ratne džamije na Igmanu održan vjerski program, tokom kojeg je naznačena važnost očuvanja istine, kulture sjećanja i iskazivanja ljubavi prema domovini.

Mnogobrojni građani, veterani, članovi porodica šehida i poginulih boraca i mladih okupili su se kako bi se još jednom prisjetili odbrane Bosne i Hercegovine.

Manifestaciji su prisustvovale delegacije svih nivoa vlasti kao i predstavnici boračkih i drugih organizacija. Tradicionalno, i ove godine je upriličen je vjerski program za poginule branioce Armije i MUP-a RBiH.

Nakon klanjanja džuma-namaza u ratnoj džamiji na Igmanu, Dovu za domovinu proučio je Nesib-efendija Hadžić, glavni imam Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i predsjednik Organizacionog odbora manifestacije Nedžad Lokmić izjavio je da je potrebno njegovati i čuvati tradiciju i kulturu sjećanja.

Putevi koje su naši prethodnici utrli, naši čestiti šehidi nas obavezuju da svaki dan poštujemo, njegujemo i čuvamo to što su nam omogućili da mi danas hodimo ovim stazama, uživamo u ovoj slobodi koju su nam dali. Obaveza ministarstva je da svakodnevno pomaže u organizacijama ovakvih manifestacija , da čuvamo i njegujemo tradiciju – rekao je Lokmić.

Manifestacija “Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2023.” kao i prethodnih godina, ima za cilj evocirati uspomene na teške godine borbe protiv agresora te upoznati mlade generacije sa značajem herojske borbe od 1992. do 1995. godine.

Kabinet

 

 

Ostale aktuelnosti