Search

Održane 13. sportske igre RVI Federacije BiH

Dana 24. i 25. septembra 2016.g. u Mostaru su održane 13. po redu sportske igre ratnih vojnih invalida Federacije Bosne i Hercegovine.

U igrama su učestvovale sportske ekipe Saveza RVI HNK, Saveza RVI  KS, Savez RVI ZDK, Savez RVI TK, Savez RVI USK i Savez RVI SBK, a takmičili su se u disciplinama mali nogomet, sjedeća odbojka, šah, pikado, stoni tenis, streljaštvo, ribolov i bacanje kugle.

Učesnika na igrama je bilo  400, a dodjeljeno je 25 prvih nagrada, te medalje i plakete svim učesnicima igara. Po svim disciplinama ekipno, prvo mjesto je osvojio Savez RVI ZDK, drugo mjesto je Savez RVI Tuzlanskog kantona i treće mjesto je osvojio Savez RVI kanton Sarajevo, a za fer play je osvojio Savez RVI Bosansko podrinjskog kantona, a prelazni pehar, ove godine je otišao u ruke  Saveza RVI ZDK.

Prije sportskih igara održana je sjednica Predsjedništva RVI Federacije BiH u Stocu, na kojoj je prisustvovao federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata Doc. dr. Salko Bukvarević.

U okviru dodjela nagrada za najbolje učesnike i ekipe, dodjeljena je i Plaketa Saveza RVI FBIH ministru Bukvareviću.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti