Search

OTIŠAO JE SAMIR SULEJMANOVIĆ

Poštovani pripadnici svih boračkih kategorija Federacije Bosne i Hercegovine

sa velikom tugom želimo podijeliti sa Vama slijedeću informaciju:

OTIŠAO JE SAMIR SULEJMANOVIĆ

Predsjednik Saveza boraca Federacije Bosne i Hercegovine, najbrojnijeg boračkog udruženja koje okuplja demobilisane borce, Samir Sulejmanović je nakon duže i vrlo teške bolesti preminuo danas u 08.00 sati u stanu u Ilijašu.

Dženaza Samiru Sulejmanoviću će biti obavljena u ponedeljak 26.12.2016. godine u 14.15 sati ( nakon ikindija namaza) u mezaristanu Stari Ilijaš.

Odlaskom predsjednika Sulejmanovića, Savez boraca Federacije BiH, Koordinacija boračkih udruženja na nivou Federacije BiH,  Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ostalo je bez velikog borca za istinu, pravdu, poštenje i veća prava boračkih kategorija, otišao je naš pilot, otišao je ratni komandant bataljona, ostaju ponosni supruga Dina i sin Halil i roditelji Samira, ostaje ponosan Bratunac gdje je rođen, ostaje Podrinje koje je volio, ostaje Bosna i Hercegovina za koju je živio.

Dragi Samire neka Ti Svevišnji da oprost i svoje zadovoljstvo, poštovanoj Dini, Halilu i roditeljima sabur i snagu i  da Tvoj današnji, posljednji,  let sa ovog svijeta vodi u bašće dženeta.

Tvoji  Saborci – Koordinacija udruženja boračkih kategorija Federacije BiH  i  Doc.dr. Salko Bukvarević – federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti