Search

Otvoren 17. memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović Talijan”

Sarajevo, 21.09.2019. godine: U Domu mladih u Sarajevu federalni ministar Salko Bukvarević otvorio 17. memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović Talijan”.

Prethodno je održana press konferencija na kojoj su se obratili predsjednik Organizacionog odbora, član OO Šerif Bečić i general Vahid Karavelić te je položeno cvijeće i odata počast na mezar rahmetli generala Talijana.

“Kroz realizaciju ovog turnira osvijetlili smo lik i djelo generala Mustafe Hajrulahovića Talijana u odbrani svih građana i države BiH. On je jedan od istinskih heroja odbrane BiH i naša trajna zadaća je da obilježavamo značajne datume i značajne ličnosti među koje spada naš Talijan”, rekao je predsjednik Organizacionog odbora turnira, ministar Salko Bukvarević.

Na turniru će nastupiti 52 boksera iz deset zemalja i to iz Italije, Njemačke, Velsa, Albanije, Turske, Slovenije, Kosova, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U subotu su na programu polufinalne borbe od 18 sati, a finalni mečevi su zakazani za nedjelju od 11 sati. Ulaz je slobodan.

Titulu najboljeg boksera turnira prošle godine je ponio bosanskohercegovački reprezentativac Adem Fetahović, član BK Ilidža.

Ovaj tradicionalni turnir organizira se u znak sjećanja na generala Armije RBiH Mustafu Hajrulahovića – Talijana, ratnog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države BiH.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti