Search

Potpisani ugovori o stručnom osposobljavanju u Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata

U utorak, 15.02.2022. godine, u službenim prostorijama Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata izvršeno je potpisivanje ugovora o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa. Kroz dvanaest mjeseci, koliko će trajati  stručno osposobljavanje, volonteri će imati priliku upoznati se sa radom svih službi ovog ministarstva, te na taj način steći radno iskustvo koje će doprinijeti njihovoj profesionalnoj nadogradnji.

Prisutnim potpisnicima ugovora, dobrodošlicu u ime Ministarstva poželio je Mirza Terzo, pomoćnik ministra po ovlaštenju Vlade Federacije BiH. Naglasio je da su svi kandidati, odabrani za stručno osposobljavanje, pripadnici boračke populacije, te da uvijek treba imati na umu da je u ovom ministarstvu potreban poseban senzibilitet prema jednoj od najranjivijih kategorija  ovog društva, bez obzira na poslove koje obavljamo.

Ostale aktuelnosti