Search

Predstavnici Patriotske Lige i Organizatora otpora sa ministrom Bukvarevićem

Danas je u Federalnom ministarstvu za pitanje boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata održan sastanak ministra Bukvarevića i predstavnika Patriotske Lige i Organizatora otpora u povodu 25. godišnjice formiranja Patriotske lige Bosne i Hercegovine.

Razgovarali su o trenutnom statusu pripadnika Patriotske Lige i Organizatora otpora, te  dogovorili naredne aktivnosti koje će voditi ka konačnom rješavanju statusa ove boračke populacije.

Posebna tema razgovora su bili kriteriji za dodjelu Medalje otpora određenom broju organizatora otpora u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici Patriotske lige BiH i Organizatora otpora su izrazili zahtjev za hitno  i konačno rješenje statusa pripadnika ovih boračkih kategorija.

Predsjednik Patriotske lige BiH prof.dr. Salih Kulenović se u ime rukovodstva zahvalio  ministru Bukvareviću na dosadašnjim aktivnostima na pitanjima rješavanja statusa  organizatora otpora  uz očekivanje da će se i u narednom periodu nastaviti uspješna saradnja resornog ministarstva i  udruženja koja predstavljaju.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti