Search

TOKOM VIKENDA SARAJEVO DOMAĆIN BOKSERIMA IZ 12 ZEMALJA

U povodu održavanja XV Međunarodnog memorijalnog  bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović Talijan” održana je posljednja sjednica Organizacionog odbora i konferencija za novinare, na kojoj su članovi Organizacionog odbora istakli značaj održavanje ove manifestacije koju osim bokserski mečeva prate i brojni kulturni i sportski sadržaji .

Turnir je međunarodnog karaktera, uvršten u međunarodni kalendar EUBC,  a učestvovati će 50 boksera iz  12 zemalja svijeta.

Turnir će biti otvoren u subotu 23. septembra u 18 sati, nakon čega će uslijediti polufinalne borbe. Finalne borbe su na rasporedu u nedjelju 24. septembra od 11 do 13 sati. Nakon toga će uslijediti svečano zatvaranje turnira.

Finalne mečeve direktno će prenositi BHT1.

Cilj održavanja bokserskog turnira je čuvanje sjećanja na lik i djelo generala Hajrulahovića, a samim tim i tradiciju naše kulturne i sportske baštine.

„Naša poruka sa ovog Turnira, osim njegovanja kulture  sjećanja na najbolje sinove Bosne i Hercegovine, je da smo dio Europe i da zajedno želimo graditi prijateljstvo i mir. Još jednom potvrđujemo da smo protiv svih oblika kršenja ljudskih prava i sloboda, a posebno da smo uvijek bili i biti ćemo protiv terorizma i fašizma.

Naša želja je da ovaj Turnir doprinese zbližavanju građana Bosne i Hercegovine i regije.“,istakao je na pres konferenciji Salko Bukvarević federalni ministar za pitanja boraca i invalida i predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg Turnira.

EUBC Europska amaterska bokserska asocijacija je uvrstila ovaj turnir  u svoj godišnji    kalendar  takmičenja.Turnir ima tradicionalni pozivni i međunarodni  karakter, traje dva dana, a na turniru će učešće uzeti najbolji takmičari   iz BiH i iz inostranstva,izjavio je Hajrudin  Pašić,predsjednik UO Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“.

Povodom održavanja Medjunarodnog bokserskog turnira u Domu Oružanih snaga BiH postavljena je i izložba fotografija koja pokazuje  doprinos i ulogu Mustafe Hajrulahovica Talijana u očuvanju i razvoju bokserskog sporta u Sarajevu.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti