Search

Uručeni ključevi automobila RVI 100 posto prve grupe

Današnjim uručenjem ključeva za 22 nova automobila prilagođena potrebama ratnih vojnih invalida 100 posto prve grupe, okončan je ovogodišnji program podrške pripadnicima ove kategorije.  Projekat je podrazumijevao nabavku i dodjelu ukupno 50 automobila u 2020. godini za šta je Vlada Federacije BiH Budžetom osigurala 1,5 miliona KM.

Ključeve automobila korisnicima su uručili pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo i predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH Mujo Aganović.

– Nadam se da će vas ovi automobili dobro služiti, te kao ortopedska pomagala što i jeste svrha ovog programa, biti od pomoći vašim svakodnevnim aktivnostima. Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata će i ubuduće činiti sve kako bi pomoglo svima vamakoji ste u najtežim trenucima za našu domovinu dali nesebičan doprinos i žrtvovali svoje zdravlje – kazao je Terzo.

U prvoj fazi dodjele, krajem novembra ove godine, ključeve automobila je dobilo 28 ratnih vojnih invalida 100 posto prve kategorije. Riječ je o automobilima marke Škoda Octavia karavan ambition automatik, a vrijednost jednog vozila je 29.950 KM.

Od 2015. godine Vlada Federacije BiH je, putem resornog ministarstva, osigurala nabavku 330 automobila za RVI 100 posto prve grupe.

Ostale aktuelnosti