Search

BUKVAREVIĆ: SJEĆAJUĆI SE NAJBOLJIH SINOVA, ČUVAMO CJELOVITU BIH

Sarajevo, 2.8.2018. godine: “Sjećajući se slavne prošlosti i naših najboljih sinova, čuvajmo i gradimo cjelovitu, slobodnu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu”, poručio je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević koji je danas na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, kao predsjednik Organizacionog odbora, otvorio manifestaciju ”Odbrana BiH-Igman 2018”.

Istakao je da je cilj manifestacije očuvanje i njegovanje kulture sjećanja na šehide i poginule borce, ali i na sve branioce domovine, da bismo se sjećali simbola odbrane BiH.

– Naša nastojanja su da ova manifestacija svake godine bude masovnija i da u njoj učestvuju patriote iz svih krajeva BiH. Poruka je da smo mi veterani Armije RBiH i MUP-a RBiH u stroju onih koji se bore i čuvaju cjelovitu, slobodnu i demokratsku domovinu – kazao je Bukvarević.

Na mezarju Kovači danas je odata počast šehidima te prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću, a prvi dan manifestacije je nastavljen vjerskim programom na Kovačima, misom zadušnicom i parastosom za duše poginulih boraca Armije RBiH.

Generalni pokrovitelj manifestacije je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti