Search

Bukvarević: Umjesto da su topove okrenuli ka bojnom polju, oni su ubijali djecu Tuzle

Tuzla, 25.05.2020. godine: Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević odao je počast žrtvama masakra na tuzlanskoj Kapiji. 

Bukvarević je rekao da je u Tuzlu došao da oda počast nevino ubijenoj djeci Grada Tuzla.

– Mi koji dolazimo iz Tuzle znamo da je za nas ovo jedan od najtežih dana, kada su agresori planirali da to urade, što nam još teže pada. Danas nam je još teže jer živimo u okruženju kada država Srbija ne poštuje nikakve procedure, imamo dvostruke aršine i potpuno nepoštivanje evropskih konvencija o ljudskim pravima. Oni čuvaju ratne zločince, podržavaju ih, a s druge strane hapse pripadnike oružanih snaga BiH. Suočeni smo s velikom količinom nepravde – izjavio je Bukvarević.

Dodaje da je “naša zadaća da obilježimo ove datume na teritoriji cjelovite BiH, jer ovo je bio jedan od najcrnijih dana u toku agresije na BiH”.

– Umjesto da su topove okrenuli ka bojnom polju, oni su ubijali djecu Tuzle. Činili su najveći zločin i zaslužili najveće kazne, bez obzira što ih nisu dobili od Suda BiH, pa danas nisu u zatvorima – zaključio je ministar.

FENA

Ostale aktuelnosti