Search

Dan nezavisnosti u Brčkom: Brčko čuva Bosnu i Hercegovinu

Brčko, 01.03.2020. godine: Na Trgu mladih u Brčkom obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine a među brojnim delegacijama svečanosti je prisustvovao i federalni ministar za pitanja boraca i invalida OOR-a Salko Bukvarević.

Ovom prilikom u Brčkom se okupilo nekoliko hiljada ljudi među kojima je bilo i više od 1000 mladih Bosanaca i Hercegovaca koji su poručili da se Dan nezavisnosti naše domovine jednako streba slaviti na svakom njenom pedlju.

Obraćajući se prisutnima ministar Bukvarević je kazao „kako svaka stopa BiH podjednako pripada svakom njenom građaninu, da Brčko brani svoju domovinu i da će to tako biti do Sudnjeg dana.“ Podsjetio je da nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu šehida i poginulih branilaca, svih pripadnika Oružanih snaga RBiH koji su odbranili domovinu od agresora i domaćih izdajnika te da ga posebno raduje što je danas u Brčkom više od 1000 mladih ljudi, što znači da imamo nove mlade generacije koje vole ovu državu i koje su je spremne braniti.

Nakon polaganja cvijeća na spomenike pripadnicima Armije RBiH i HVO-a održana je i svečana akademija u Domu kulture Brčko.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti