Search

Ministar Lokmić na obilježavanju Dana Zlatnih ljiljana u Gradačcu

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić, danas je u Gradačcu, u ime Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva, prisustvovao centralnom obilježavanju 9. maja, Dana Zlatnih ljiljana Bosne i Hercegovine.

U svom obraćanju prisutnima na svečanoj akademiji, ministar Lokmić je čestitao Dan ljiljana dobitnicima ratnih priznanja, članovima njihovih porodica i braniocima naše domovine.

– Za mene je istinski velika čast da prisustvujem manifestaciji koja okuplja najhrabrije branioce Bosne i Hercegovine, one koji su omogućili da idemo stazama ka realizaciji naših ciljeva. Braneći Bosnu i Hercegovinu, odbranili ste temelje civilizacijskih vrijednosti, te pokazali da su sloboda i zajednički život u miru i demokratiji, jedini ispravan put. Hvala vam što čuvate sjećanje na to herojsko doba – poručio je ministar Lokmić.

Svim građanima Bosne i Hercegovine uputio je i čestitku povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope uz želju da se zajedničkim snagama gradi i jača domovina, kao zemlja ravnopravnih naroda i građana.

Ministar Lokmić danas je položio cvijeće na centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima, poginulim borcima 1941 – 1945., na spomenik ubijenoj djeci Gradačca, kao i na Spomen obilježje Ljiljan, te je posjetio Oklopni voz.

Organizator današnjeg programa obilježavanja 9. maja, Dana Zlatnih ljiljana BiH, je Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BiH.

Kabinet

Ostale aktuelnosti