Search

Priznanja za premijera Nikšića i ministra Lokmića na Skupštini Saveza RVI paraplegičara Federacije BiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić je, u ime Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, danas prisustvovao Skupštini Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji dobitnici priznanja Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH su federalni premijer Nikšić i ministar Lokmić. Priznanja su dodjeljena za iskazani doprinos i odgovornost u poboljšanju i raelizaciji statusnih pitanja za ovu kategoriju, a priznanja je preuzeo ministar Lokmić.

Federalni ministar se zahvalio i u svoje i ime premijera na ukazanoj časti i priznanjima, a najavio je i nastavak podrške Vlade FBiH ovoj populaciji.

– U ime Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, obećavam da ćemo ovu suradnju nastaviti. Naravno, nastojeći da poboljšavamo položaj boračke populacije u svakom segmentu, gdje god to bude moguće – kazao je Lokmić.

Ovom prilikom resorni ministar je podsjetio da su sredstva za ovo ministarstvo u ovogodišnjem budžetu uvećana. Ministar Lokmić je istakao i uspješnu saradnju s predsjednikom Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujom Aganovićem, kojem je zahvalio na razumijevanju i konstruktivnim prijedlozima za poboljšanje zakonskog okvira, te podrške boračkoj populaciji.

Ostale aktuelnosti