Search

Obilježavanje 28. godišnjice deblokade Mostara i pogibije Midhada Hujdura Hujke

Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo  danas je u Mostaru, uime resornog ministarstva, prisustvovao obilježavanju 28. godišnjice deblokade Mostara, oslobađanja bjelopoljske kotline i pogibije brigadnog generala Midhada Hujdura Hujke.

Događaj je organizirala Koordinacija temeljnih boračkih udruženja Armije RBiH Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tokom obilježavanja odata je počast poginulim pripadnicima ARBiH u Podharemu i Šehitlucima, a prigodan program, odavanjem počasti i polaganjem cvijeća, je upriličen i na platou Spomen obilježja brigadnom generalu Midhadu Hujduru Hujki i saborcima u Sjevernom logoru.

Pomoćnik Terzo ovom prilikom je istaknuo značaj obilježavanja datuma iz naše historije, kada odajemo počast i sjećamo se boraca koji su dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine i slobodu svih njenih građana. Njihove žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene, a briga o njihovim porodicama je naša trajna obaveza.

Danas će biti upriličen i Marš Sjeverni logor- Kandiljan – Vrapčići, a zatim i posjeta spomen ploči – Marića mahala. Planiran je i obilazak spomen obilježja Vrapčići i Potoci-Bijelo polje.

Ostale aktuelnosti