Search

Otvoren spomen-park „Galica“ na Vlašiću

Federalni ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić prisustovao je otvaranju spomen-parka „Galica“ na Vlašiću.

– Za mene je istinski velika čast da prisustvujem otvorenju spomen-parka „Galica“ koji predstavlja sjećanje na herojsku borbu Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.  Spomen park „Galica“ je trajni podsjetnik na sve pripadnike Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, njihovu nadljudsku borbu, hrabrost, žrtvu i slobodu koju mi danas zahvaljujući njima imamo. Čuvena operacija Vlašić je bosanskom čovjeku i borcu vratila pobjednički mentalitet.

Sedmi korpus Armije RBiH bio je prepoznatljiv po svojim pobjedama te je pokazao kako se voli, brani i oslobađa domovina. Sedmi korpus bio je i najmlađi u Armiji BiH. Prepoznatljiv je i po svom komandantu rahmetli generalu Mehmedu Alagiću jednom od najvećih sinova BiH. Međutim, pobjede koje je ostvario svrstavaju ga u jedan od najboljih korpusa. Spremnost na odbranu i oslobađanje države Bosne i Hercegovine je najveći emanet koji nam je ostavio ovaj slavni korpus.

Nikada nećemo dozvoliti da se zaboravi istina o stradanju  i svim zločinima nad nevinim stanovništom čitave Bosne i Hercegovine, – istakao je Lokmić.

Ostale aktuelnosti