Search

Svečano obilježen Dan zlatnih ljiljana i Dan pobjede nad fašizmom

Dana 05.05.2016. godine federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr. Salko Bukvarević  je sa mnogobrojnim delegacijama općina, Vlade Kantona Sarajevo i boračkih udruženja u povodu obilježavanja Dana zlatnih ljiljana i Dana pobjede nad fašizmom položio cvijeće i odao počast šehidima Bosne i Hercegovine i Vrhovnom komandantu ARBiH  i prvom predsjedniku RBiH, Aliji Izetbegoviću.

Na Svečanoj akademiji koja je održana povodom predstojećeg 9. maja predstavnici Vlade Federacije BiH i Vlade Kantona Sarajevo su istakli da je moralna obaveza zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca u državnim institucijama, javnim preduzećima i ustanovama.

-Te djece je danas na biroima 6.000, od čega je 30 posto završilo fakultete. Da su živi borci, od nas bi tražili da se pobrinemo i o njihovoj djeci i zato je naš prvi prioritet zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca – rekao je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, govoreći na akademiji održanoj u Memorijalnom centru Šehidskog mezarja Kovači u Sarajevu.

On je u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine borcima Armije Republike BiH, pripadnicima boračkih udruženja i ratnim vojnim invalidima čestitao 9. maj tvrdeći da je Armija Republike Bosne i Hercegovine  bila antifašistička i da je odbranila građane Bosne i Hercegovine  i civilizacijske vrijednosti suživota na ovim prostorima.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti