Search

Uz najveće vojne počasti klanjana dženaza ministru Salki Bukvareviću

Ranije su u Sarajevu i Tuzli održane komemoracije kojima su prisustvovali članovi porodice, prijatelji i saborci ministra Bukvarevića. Komemoracije su održane uz maksimalno poštivanje svih epidemioloških mjera, kako u Sarajevu u zgradi Federalnog parlamenta, tako i u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.
Počast Bukvareviću danas su odali federalni premijer, ministri iz Vlade FBiH, federalni parlamentarci, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima, veliki broj saboraca te uži dio prijatelja i rodbine, kao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. O ministru Bukvareviću govorili su u suzama, kazvši da je Bosna i Hercegovina izgubila istinskog patriotu i sina, koji je uvijek imao razumijevanja i hrabrosti da se bori za dobrobit njenih građana. Istaknuto je i da je bio smiren, blage naravi ali izuzetno predan, hrabar i mudar čovjek, uvijek odan svojoj državi.
Uz prisustvo užeg kruga porodice, prijatelja i kolega upriličen je ispraćaj, klanjana dženaza i obavljen ukop u haremu tuzlanske džamije, a tom prilikom su ispoštovane sve higijensko-epidemiološke mjere. Dženazu-namaz je predvodio muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović.
Salko Bukvarević je rođen 1967. godine u mjestu Gornje Hrasno nadomak Kalesije. Na Rudarsko-geološkom-građevinskom fakultetu u Tuzli diplomirao je 1996. godine, magistrirao 2004., a doktorirao 2011. godine. Na ovom fakultetu izabran je u zvanje docenta. Od 1995. do 1998. godine bio je sekretar Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona. Ministar za pitanja boraca i invalida  u Vladi FBiH postao je 2015. godine, a ranije je obnašao i funkciju direktora Bosanskog kulturnog centra u Tuzli. Dobitnik je više ratnih i mirnodopskih priznanja i pohvala.
Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti