Search

Bihać: Pomoćnik ministra Mirza Terzo prisustvovao obilježavanju godišnjice pogibije heroja Adila Bešića

BIHAĆ, 29.11.2021. godine: Povodom obilježavanja godišnjice pogibije narodnog heroja, rahmetli  Adila Bešića, posjetu Bihaću upriličio je i Mirza Terzo, pomoćnik ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi Federacije BiH. Danas se, zajedno sa članovima Udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja i odlikovanja USK, susreo sa gradonačelnikom Bihaća, Šuhretom Fazlićem, a glavna tema razgovora bila je realizacija zajedničkih projekata.

Tako će Federalno ministarstvo sufinancirati  obnovu turbeta rahmetli Adila Bešića i centralnog šehidskog spomen-obilježja u Bihaću, izgradnju Muzeja narodnog heroja, rahmetli generala Izeta Nanića, te će učestvovati u obilježavanju značajnih datuma odbrambeno-oslobodilačkog rata na području USK.

Federalno ministarstvo će se naći i u ulozi glavnog pokrovitelja kada je u pitanju manifestacija obilježavanja godišnjice dobitnika najvišeg ratnog priznanja ”Zlatni ljiljan” za 2022, čiji je domaćin upravo grad Bihać, odnosno USK. Postoje nagovještaji da će se u novom kantonu obilježavati i manifestacija ‘Odbrana BiH’, koja se inače, svake godine održava početkom mjeseca augusta na Igmanu.

U okviru posjete pomoćnik Terzo je gostovao u Dnevniku TV USK gdje je razgovarano o izgradnji Spomen-muzeja „Izet Nanić“ u Bužimu,  kao i aktuelnostima iz oblasti branilačko-invalidske zaštite.

Kabinet ministra

Ostale aktuelnosti