Search

Manifestacija “Odbrana BiH-Igman 2023”

U okviru manifestacije “Odbrana BiH-Igman 2023”, koja je današnjom ceremenijom u Sarajevu i zvanično otvorena, položeno je cvijeće na mjestima stradanja građana Sarajeva.

U amfiteatru Memorijalnog centra Kovači zvanično je i otvorena 23. manifestacija “Odbrana BiH-Igman 2023”, čiji su pokrovitelji članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić, koji se zvanicama obratio i u ime Organizacionog odbora manifestacije “Odbrana BiH – Igman 2023.”, istako je da se danas prisjećamo jedne od najvažnijih bitaka za odbranu grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, bitke na Igmanu. To je jedna od najvećih vojnih pobjeda koju su izborili borci Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine. Doline bijelih nišana, ovdje na Kovačima, Igmanu, i svuda po Bosni i Hercegovini, svojom tišinom svjedoče o stravičnim zločinima koji su duboko utisnuti u historiju Bosne i Hercegovine. Pozivam vas da cijenimo slobodu koju danas imamo, da nastavimo graditi državu za koju su najbolji među nama dali svoje živote. Moramo pričati o njihovoj hrabrosti i njihovim podvizima, sjećati se njihovih porodica i učiniti da se lijepo osjećaju u vremenu u kojem živimo, biti sretni da te porodice žive u našem komšiluku.

Neka je rahmet na sve plemenite bosanskohercegovačke šehide.

Neka vječno živi sjećanje na hrabre branioce naše domovine.

Kabinet

Ostale aktuelnosti